• Home
  • Εκδηλώσεις

Η Ι.Λ.Ε.Α με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζει τη νέα της ιστοσελίδα

Με σεβασμό απέναντι στην Ιστορία και την παράδοση του τόπου και των ανθρώπων του, εισάγεται μια καινούργια αισθητική προσέγγιση· πιο απλή και αφαιρετική, αλλά το ίδιο καλαίσθητη και ελκυστική. Ακολουθούνται οι σύγχρονες φόρμες των ιστοσελίδων των περισσότερων ελληνικών ιστορικών και λαογραφικών ιδρυμάτων και μουσείων.

Το νέο logo και το νέο μοτίβο βασίζονται στο γνωστό σε όλους μας «φούντι» και το κύριο σχέδιο του, τον μαστραπά. Τα περίτεχνα και πολύχρωμα σχέδια δίνουν τη θέση τους σε 3 βασικά χρώματα και σχήματα που με την απλότητά τους καλούν τον χρήστη να ανακαλύψει από κοντά τον πλούτο της φορεσιάς και τη χρωματική και σχηματική πανδαισία των κεντημάτων.

Η γνωριμία με το Μουσείο, τις συλλογές, τις εκθέσεις και τις δραστηριότητες της Ι.Λ.Ε.Α γίνετε έτσι άμεση εύκολη και γρήγορη για τους χρήστες του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητού ή tablet.

Οι συντελεστές της ιστοσελίδας εργάστηκαν εθελοντικά για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους.

Αφού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, μην παραλείψετε να μας στείλετε την προσωπική σας άποψη/feedback, σχόλια και παρατηρήσεις που χρειαζόμαστε για να τη βελτιώσουμε. Άλλωστε μεταξύ της Ι.Λ.Ε.Α., του Μουσείου και της κοινωνίας πρέπει να υπάρχει ένας συνεχής διάλογος που θα μας οδηγεί στα βέλτιστα αποτελέσματα.

Συντελεστές της Ιστοσελίδας www.ilea.gr

Ανάπτυξη και Υλοποίηση Ιστοσελίδας: Ιωάννης Δημόπουλος

Φωτoγραφικό Υλικό και Μορφοποίηση Ιστοσελίδας: Δημήτρης Δημόπουλος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ειρήνη Ελευθεριάδη, Ανθή Μαραγκού

Επιμέλεια Κειμένων: Ρένα Λιόση, Μαργαρίτα Κλαδιά

Φιλοξενία Ιστοσελίδας: Βασίλης Τάτσης

Κατοχύρωση του domain ονόματος Χρήστος Τζώρτζης

Αρχικό Hosting του ιστότοπου: Χρήστος Μπερέτας

Πατήστε εδώ για να περιηγηθείτε στην νέα μας ιστοσελίδα

Η Ι.Λ.Ε.Α εύχεται Καλό Μήνα

Η άνοιξη μπαίνει θριαμβευτικά κι εμείς την καλωσορίζουμε με τη φωτογραφία του μήνα Μάρτη από το ημερολόγιο 2016 της ΙΛΕΑ. Στη φωτογραφία εικονίζεται ο πεταλωτής Μιχάλης Νερούτσος με τον βοηθό του, τη σύζυγό του και τον μεγάλο του γιο. Στη μέση με το μαύρο παλτό ο Αναστάσιος Κατσανδρής (Τασουλάκης). Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθούν τη διαδικασία του πεταλώματος είναι και ο Στέλιος Καλογράνης. Μεταπολεμική φωτογραφία στην οδό Σαλαμίνος, στο ύψος του Αρχαίου Θεάτρου. Με τις ευχές της ΙΛΕΑ για μια πραγματική Άνοιξη !

Γενική Συνέλευση Ι.Λ.Ε.Α 2016

Στη Γενική Συνέλευση της 7ης Φεβρουαρίου 2016, η Ι.Λ.Ε.Α. ανακήρυξε ομόφωνα επίτιμα μέλη της, τον Ντίνο Βρεττό και τον Αθανάσιο Μαρτίνο. Τον Ντίνο Βρεττό διότι επί δημαρχίας του το 1981 παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το κτήριο του παλιού Δημαρχείου Αχαρνών για τη στέγαση των συλλογών του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αχαρνών. Τον Αθανάσιο Μαρτίνο για την πολυσχιδή πολιτιστική και κοινωφελή προσφορά του στον τόπο, στην πατρίδα, αλλά και στον εκτός συνόρων Ελληνισμό. Στην ίδια Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε και η μεγάλη δωρεά προς την Ι.Λ.Ε.Α. του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Χρήστου Κυριαζή. Η δωρεά αυτή αποτελείται απο 11 σπάνιες φιγούρες του θεάτρου σκιών.

Ξενάγηση στο Τατόι

Στο πλαίσιο της δράσης «Στα όρια της Ιστορίας και της Γεωγραφίας των Αχαρνών» η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αχαρνών πραγματοποίησε χθες Κυριακή 21/02/2016, ξενάγηση στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου, σε μέλη και φίλους της. Η διαπίστωση των μελών της Ι.Λ.Ε.Α είναι ότι η πεζοπορική μας διαδρομή ήταν καλά καθαρισμένη από δασική ύλη, ύστερα από πρωτοβουλία του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου. Γι’ αυτό τον λόγο συγχαίρουμε τον Δασάρχη, Γιώργο Ζαρείφη, και όλο το προσωπικό του δασαρχείου Πάρνηθας - Αχαρνών, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, Βασίλη Κουτσαβλή. Από την άλλη μεριά, τα μέλη της Ι.Λ.Ε.Α διαπίστωσαν με θλίψη την επιδείνωση της κατάστασης των κτιρίων, αλλά και του περιβάλλοντος αυτών χώρου. Έχει γίνει αφαίρεση κάποιων συρμάτινων περιφράξεων, που σκοπό είχαν την προστασία των επισκεπτών του κτήματος, οι οποίοι αρκετές φορές προσπαθούν να εισέλθουν στο εσωτερικό ορισμένων υπό κατάρρευση κτιρίων, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα! Η Ι.Λ.Ε.Α εφιστά την προσοχή τόσο των αρμοδίων αρχών, όσο και του κράτους για την αποφυγή ατυχημάτων, δεδομένου ότι κατά την αποχώρησή μας διαπιστώσαμε ότι στο κτήμα, ιδίως τις Κυριακές, παρατηρείται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Η Ι.Λ.Ε.Α. θα συνεχίσει να ξεναγεί τους φίλους της και την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 με αντικειμενικό σκοπό αφενός την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το κτήμα, αφετέρου την επαφή με την ιστορία και τη λαογραφία της περιοχής. Με μεγάλη μας χαρά θα σας περιμένουμε και στις επόμενες περιηγήσεις μας! Για την ξενάγηση η Ι.Λ.Ε.Α ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δημήτρη Δημόπουλο, Έφορο Υλικού της Ι.Λ.Ε.Α και τις κυρίες Πηνελόπη Δαμιανίδου, μέλος της Ι.Λ.Ε.Α και Ελένη Δίελα, Διευθύντρια του Μουσείου για την παρουσία τους και τον συντονισμό των επισκεπτών.More Articles...